Velkoobchod krobelomat

Krásný nový rok 2023

.

Zdravíme všechny naše zákazníky!

Tímto Vám děkujeme za celý rok 2022 a doufáme, že jste si svátky užili v klidu a míru a odpočiinuli si od celoročního shonu. Přejeme hodně štěstí zdraví a těch nejlepších lahví ve vaší vinotéce.

Zároveň Vám děkujeme za Vaši přízeň a budeme se těšit na nadcházející spolupráci.

Tým Krobelus

Svatomartinská vína

.

Svatomartinská vína jsou první vína nového ročníku. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Vinaři doporučují, aby se mladá vína vypila do Velikonoc, do kdy si uchovávají svou příjemnou svěžest.

Burčáky 2022

.

Burčák jakožto částečně zkvašený vinný mošt má blahodární účinky na váš organismus. Jak je to možné? Obsahuje totiž velké množství vitaminů a dalších složek a kvasinek, které mají v sobě komplex vitaminu B; například tiamin podporuje srdeční činnost. Díky kvasinkám v něm jsou i bílkovinné látky, takže je i výživný.

Vznik burčáku:

Burčák, nebo taky „mléko starců“ je částečně zkvašený mošt z hroznů révy vinné. Vzniká jako meziprodukt při výrobě vína. Kvašení vinného moštu způsobují kvasinky, které se do něj dostávají z hroznů. Na hrozny se kvasinky dostanou zase přirozenou cestou během zrání. A je považovaný za primárně český výrobek.

Maximálně 3 dny:

Podle odborníků může být správný burčák starý maximálně 3 dny. Ve stáncích a obchodech vám ho nabízejí od konce srpna až téměř do listopadu. Pokud máte možnost, zjistěte si původ a výrobce nabízeného zboží.


Sezónu jsme odstartovali a na Krobelomat.cz najdete všechny dostupné odrůdy:

Pavlovín -  Irsai Oliver (ČZHM)

Pavlovín bílý - Solaris (burčák)

Maršovice červený - Zweigeltrebe (burčák)

Vinařství Zborovský - Muscat (ČZMH)

Jaký je rozdíl mezi burčákem a částečně zkvašeným hroznovým moštem?
Nejdůležitější pro člověka, který hroznový mošt prodává, je znát rozdíl mezi pojmem

  • ČZHM je stejný produkt, který ale vzniká z hroznů dovezených ze zahraničí.
    burčák může být označován pouze produkt, který je vyrobený čistě z tuzemských hroznů.
    Hlavním důvodem prodeje ČZHM u nás je nepoměr mezi nabídkou a poptávkou u pravého burčáku. Pravého českého burčáku totiž nevzniká tolik, aby pokryl poptávku ze strany veřejnosti.
  • Z hlediska procesu zpracování ani kvality tak není mezi burčákem a ČZHM vůbec žádný rozdíl. Kvalita samotného výsledného produktu vychází z kvality konkrétních hroznů a z jejich zpracování samotným vinařem.

 

 

Dejte na nás, že není podzim bez burčáku.

Letní akce s růžovým vínem

.

Jak jsou na tom ta růžová? Co dělají a jak dlouho je máme v našem repertoáru?

Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest, kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty zráním hroznů ubývají. 

Akce s Retrowine a Farmou víno HOVORANY

.

Ve vašich vinotékách jistě už dávno chyběl takto stylový doplněk ve formě BiB vína. Retrovína. 

Akce a nabídky

Aktuální ceník

Ceník je k dispozici našim odběratelům.
Pro registraci klikněte zde

Kde nás najdete?

Masarykova 118, Modřice.